Danish Street Rod AssosiationOm DSRA 

Street rods er stadig et relativt nyt fænomen i Danmark. Den første street rod blev synet i 1984 og siden er flere og flere street rods blevet synet. Interessen for street rods er støt voksende og i dag har DSRA mere end 100 medlemmer og et tilsvarende antal biler. 

En del biler er stadig ikke godkendte – primært på grund af problemer med eller måske især frygt for de danske myndigheder. De danske synshaller har desværre endnu ikke haft nogle af alle de gode erfaringer med tusinder af street rods som i årtier har kørt rundt i andre europæiske lande; og street rods behandles ofte med en vis mistro. Dette til trods for det faktum, at tests udført af Teknologisk Institut og Automobilteknisk Institut gang på gang har vist, at street rods faktisk kører og bremser bedre end en gennemsnitsbil. På grund af problemerne med de danske myndigheder og inspireret af andre street rod organisationer i Europa, blev DSRA dannet i 1995. 

Det er DSRAs formål at fremme interessen for street rods gennem udveksling af erfaringer i hele landet. Vi gør dette blandt medlemmerne ved brug af vores medlemsliste og også gennem artikler og information på vores hjemmeside. Som noget nyt har DSRA inden for de seneste par år fået etableret et god samarbejde med myndighederne. Således har vi bl.a. fået regler for årgangsvurdering og registreringsafgift specifikt for ombyggede veteranbiler. Desuden har vi fået godkendt et forhjulsophæng (TCI), der har nyproducerede bærearme og forbro.   

Ét af de vigtigste budskaber til nuværende og potentielle nye medlemmer er: Virkeliggør din bildrøm! Byg din drømmebil i god håndværksmæssig kvalitet og få hjælp til de dele af projektet, du ikke selv er for sikker på. Brug DSRA til at få gode råd. Når bilen er færdig, bør du være meget selvkritisk med hensyn til dens bremse- og køreegenskaber: der er ingen grund til at tro, at en street rod ikke kan være lige så god som en moderne bil. Når du selv kan stå 100% inde for bilen, bestil da tid til syn. Samarbejd med myndighederne og få udfærdiget en fejl- og mangelliste, som du derefter kan gå videre med. Rent faktisk viser erfaringerne os, at hvis du går helhjertet og seriøst ind i forsøget på at få synet din street rod, vil det også lykkes. Kun ved at præsentere myndighederne for flere og flere velbyggede street rods og til stadighed give dem en positiv oplevelse med disse biler kan vi ændre attituden over for street rods. 

DSRA er selvfølgelig en del af ESRA (European Street Rod Association). Faktisk var DSRA til stede ved det stiftende ESRA-møde i Frankrig i 1995. DSRA har stor glæde af den internationale kontakt, som ESRA giver og finder det vigtigt at bidrage og til stadighed udvikle ESRA.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite